Кръвното, та’ кръвното. „КРЪВНО НАЛЯГАНЕ“(Хипертония)…

n

НО без ласки, утешения и банална гальовност… Дойде време да си кажем как стоят нещата. Харесва ти или не… Кръвно налягане…

Пациент: Докторе, докторе, болен съм!! Имам високо кръвно, замаян съм, гади ми се постоянно и зрението ми е замъглено, вратъ’ ми е камък, залитам…

Медицинският медик: Синко, сега си на 45… Хапчето за кръвно налягане е абсолютно задължително и трябва да се приема до живот. Трябва да го пиеш! Тва’ е! Само 6,66 пари на месец!
Препоръчвам ти и статини и метформин, тъй като общият ти холестерол е висок, базалният инсулин също. Вземи тези мостри!

*Докторята (има и изключения!!) говорят с раздвоен език. От едната страна на устата си те казват неща като: „Статините ви дават 6% по-голям шанс да преживеете втори инфаркт. Това са впечатляващи резултати!“ От другата страна на устата си те неохотно признават: „Плацебото е 33% ефективно“(дори според скапания пъбмед…) Това означава, че плацебото е с 27% по-ефективно от статините?

Еволюирал зъболекар: Определено трябва да промениш диетата си! Трябва да ядеш ПАЛЕО или високомазнинно-протеинно… Аз следвам този начин на живот повече от 6 години. Трябват мазни закуски, разпръсквайки ленено брашно навсякъде като пармиджано реджано, бекон и разбира се всичко с палео хляб…
Освен това трябва да тренираш ежедневно и най-вече да пиеш:
– много висока доза витамин D
– ВИТАМИН К2 МК-7
– ВИТАМИН А
– магнезий
– цинк/селен/йод
– Алфа липоева киселина
– витамин С
– пробиотици
– много висока доза мелатонин
– и този безкраен списък с неща също
АЗ знам, защото съм сертифициран лекар против стареене от спонсориран курс, както и от всички медицински конференции(деменции), в които участвам всеки уикенд.
Aко всичко това не е достатъчно, тогава ще те науча как да се фокусираш и медитираш върху притока на кръв и да получиш невероятни ефекти с плацебо ефекта. 😉
Времето ти свърши. Сега трябва да отида и да направя 3 плажни снимки, а след това малко лицеви опори и кофички. Моето време е толкова ценно!
Къде са ми слънчевите очила, за да не виждам пилешките си крака, които имам…

Равносметка: Удивителните ефекти на еволюционния зъболекар вероятно се дължат на сместа от добавки, които той приема, които отиват в мозъка му през силно пропускливото му черво.
За вит.D e писано доста, писал съм и аз. Познайте кой го е допълвал поне десетина години с висока/най-висока доза.

https://jamanetwork.com/…/jamacardiology/fullarticle/2735646

Да се върнем към нас и да говорим за сериозни неща, за „налягането“ хаха, който е водещият рисков фактор за сърдечни заболявания, който е водещата „причина“ за смърт в западния свят, а и в нашия свят. Яденето на „палео“ е добре, когато избирате истински храни (никога преработени) – да, това е добра стъпка напред. За останалите е необходимо интимно свързване с Природата

Официални препоръки САЩ: 1931
Загорете добре на слънце, защото тенът е синоним на правилния растеж и здраве.

Официални препоръки на САЩ (и целият Западен свят): 1970 – 2022
Покрийте децата си с „защитен“ слънцезащитен крем, защото слънцето е „болно“…
Да ви „защити“ от това, което излъчва само 4.6 МИЛИАРДА години.
Логиката на нематод би била достатъчна…Това, което ни казват тези гении на слънцата е причинено от твърде много излагане, лош липиден състав на кожата… И когато сте престояли затворени вкъщи. Всъщност свето(и)диодите разбъркват цялата хормонална система и невротрансмитерите, причинявайки във времето сериозни заболявания. Започвайки с безсъние.
От храната(ядем по-зле от пилета… които са си просто прасета с пера) до излагането на слънце (което дори било „болно“), в крайна сметка се вменява, че имунната ни система трябва да бъде подсилвана с лекарства и вакси….
Колкото повече мисля за това, толкова повече (не)успявам да разбера произхода на тази тотална масова ИДИОТИЯ, която някои наричат „НАУКА“.

Например слънчевите бани (в частност UV) увеличават отделянето на есенциален азотен оксид, който ЕСТЕСТВЕНО И ОСОБЕНО БЕЗПЛАТНО понижава кръвното налягане.
https://www.ahajournals.org/doi/full/10.1161/JAHA.119.013837
Оосвен това получавате адаптация на метаболизма на ВИТАМИН D като по часовник.

Дори регулирането на естествените циркадни ритми може да подобри кръвното налягане:
https://academic.oup.com/ajh/article/24/4/383/147437
А това може да се получи ЕСТЕСТВЕНО И ОСОБЕНО БЕЗПЛАТНО, ако контролираш Светлината в собствения си живот.

Синята светлина (вечер) нарушава естествените циркадни ритми в клетките на сърдечния мускул, изважда сърцето от ритъм и увеличава риска от хипертония, инсулинова резистентност и…

https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/20536686/

Инхибирането на синтеза на ендогенен мелатонин може да доведе до повишено възпаление, повишено кръвно налягане, висок LDL и общ холестерол, намален антиоксидантен капацитет.
Дори през деня (не само през нощта) трябва да управлявате излагането си на модерна изкуствена светлина, която причинява хормонална дисфункция (кортизол/мелатонин/пролактин извън контрол), което от своя страна причинява проблеми с налягането…

https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/198600/

Пациент: И кво’ да правя?

Аз: Приятелю, трябва да елиминираш (или контролираш) технологията в живота си, която е все по-инвазивна и широко набивана. Например трябва да станеш на разсъмване и да погледаш Изгрева. На работа да се пазиш, по обед пак на слънце без слънчеви очила, а вечер трябва да обвзаведеш къщата по този различен начин… И т.н и т.н…

Пациент: Ехххх???? Ама това не е вярно!!! Ти си някакъв пещерен човек и шматка! Аз живея в мола и харесвам всички тези блещукащи светлинки със страхотния хроматичен индекс и след тях слънцето боли адски мноого, както ми каза и дерматологът!

Реалността днес – Кръвно налягане? ХАПЧЕ! Съвсем нормално е след 45-50 години.

Друга реалност: Излагайки се на слънце, на „изключително вредните“ UVA лъчи (които са в нашата атмосфера 365/365), които увеличават, независимо от ензима NOS, нивата на азотен оксид, понижаваш кръвното си налягане ЕСТЕСТВЕНО, както през милионите години досега. Освен това по-високите нива на азотен оксид ДРАМАТИЧНО повишават спортните резултати, дори качеството на живот ! ДРАММАТИЧНО облекчават симптомите на остри респираторни заболявания на тялото ти.

Медицината също така не иска да си спомни, че пневматичното налягане контролира хидравличното налягане!!!
Почти цялото наддаване на телесна маса(84% въглероден диоксид и 16% вода), подуване на корема = високо кръвно налягане, а калориите имат малко общо с него. Няма хидравлика без пневматика, както знае всеки водопроводчик.
Дихателната система контролира кръвоносната система, както често забравя медицинската Немезида.
„Стресът“ предизвиква хипервентилация (респираторна алкалоза поради загубата на въглероден диоксид), която претоварва организма с млечна киселина… и го надува като балон.
Пневматичното налягане води до хидравлично налягане, а не обратното…

Всичко е възможно с достатъчно ВЯРА. А тя е отредена за Човеците, а не за двуноги безличия?

 

*Посветеният живее живота на изключението от правилото. Той не живее живота на статистиката.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

MaxHealth since 2010 - Powered by Nature