Очила с филтър

Показване на 5 резултата

Визията – съвременна, елегантна, фамозна…

Качество – Леки ръчно изработени рамки, изработени от ацетат или благородна стомана по поръчка, с висококачествени панти за изживяване на максимален комфорт.

Сертифицирани от Luxus Lebenswelt лещи – топ в света по съотношение качество, естетика, цена..

Носени 2-3 часа преди сън, те провокират естественото производство на мелатонин, един от най-мощните антиоксиданти в организма. Без хапчета, алкохол или наркотици. Те блокират цялата изкуствена синя светлина и частично зелената.

Какво да очакваме от носенето на очила с филтър:

– По-добро зрение и съхраняване на нощното виждане

– По-добър сън и възстановяване

– Понижаване нивата на стрес и кортизол

– Оптимизиране на ендокринния статус и балансиране на хормални „дисбаланси“

– Синхронизация на органите и системите с естествените биологични ритми

– Забавяне на стареенето и превенция от модерните заболявания

Препоръчват се за през деня, когато сте на закрито, при условия с изкуствена светлина, при патологични състояния и за нощни работници.

Синята светлина е в спектъра на видимата светлина , с дължина на вълната между 400 – 495 nm. и с висока енергия… Източниците на синя светлина стават все по-често срещани в заобикалящата ни среда. В миналото са използвани огъня или керосинови лампи като основно средство за осветление, докато в наши дни излагането на синя светлина идва от изкуствени източници като ел. лампи, компютри, телевизори и други. Голяма част от експозицията възниква от светодиоди.  Все по-често хората са изложени на синя светлина чрез технологиите, без да се замислят за информацията, която тя носи и за евентуалните ефекти върху тях..

Всичко за избора на очилаблокери и защо би било СЪЩЕСТВЕНО да ги използвате в това модерно хипертехнологично общество в блога…

След като прочетете статиите, проучите критично и в детайли тематиката, ако все още имате въпроси, сме насреща.

Очилата се необходими също за вашите деца, които прекарват голяма част от времето си на таблета, телефона, плейстейшъна… Защитете зрението на най-малките, доколкото е възможно. Те са нашето бъдеще!

Произведени съгласно европейските директиви за качество, по италиански лиценз и български дизайн, очилата са медицински продукт, създадени от лекар.

Изключително подходящи за шофиране нощем.

Ако все още не сте сигурни, че се нуждаете от очила за синя светлина, ще ви запознаем с ползите от тяхното редовно носене. Дори работата ви да не е свързана с компютър, вероятно в ежедневието използвате достатъчно често помощта на технологиите, което прави идеята за компютърни очила много подходяща.

Искаме или не, през последната година прекарваме много време пред синия екран, както и нашите деца. И докато ползите от технологиите са неоспорими, вредите, които нанасят на очите ни, са меко казано притеснителни.

Една част от децата започват да носят очила с диоптър заради злоупотребата с технологиите, а други придобиват лоши навици като непрекъснато присвиване на очите в опит да намалят дразненето и паренето в тях. И тъй като очите са ни за цял живот, е хубаво да помислим как да ги предпазим от цялото това натоварване седем дни в седмицата, от сутрин до вечер.

Защо е добре да носите предпазни очила за компютър на работното място?

Така наречените компютърни очила осигуряват защита както към близкия зрителен контакт с екрана, така и към по-далечния. За целта очилата с филтър за синя светлина осигуряват комфорт във всяка една позиция спрямо екрана. Това ги прави практични и изключително удобни в ежедневието ви.

Неслучайно изследванията показват, че повечето хора над 40-годишна възраст се нуждаят от очила, блокиращи синята светлина, защото тогава възниква добре познатата ни пресбиопия. С течение на времето всички развиваме далекогледство, което може да бъде облекчено дори с евтини очила за компютър, които намаляват напрежението и дразненето в очите.

Но дори да нямате такъв проблем, ще откриете, че при носенето на очила пред компютъра се налага да правите по-малко движения на главата, защото виждате ясно целия екран.

Компютърните очила с филтър за синя светлина ви осигуряват широко зрително поле на къси и средни разстояния. С тях можете да виждате целия екран, елементи от бюрото или други неща в стаята, без да се налага да извивате главата си. Панорамната гледка благоприятства стойката, гърба и врата, така че да не чувствате болка след дългия работен ден.

Нормалните очила за четене не могат да ви осигурят всичко това. Ето защо инвестирането в качествени очила, блокиращи синя светлина определено ще ви се отплати. Това е инвестиция в здравето, кариерата и личното ви спокойствие.

Имате ли нужда от такъв аксесоар?

Вероятно си казвате, че в крайна сметка не стоите по цял ден пред компютъра, за да си купувате защитни очила за предпазване от компютър? Но знаете ли, че 80% от всички хора, които прекарват повече от 3 часа пред екрана, се оплакват от главоболие, зрителни нарушения или раздразнени очи? Възможно е дори да не намирате връзка между зачестилите ви здравословни неразположения и нарастващото време пред синия екран.

А знаете ли, че човешкото око не е създадено за интензивна работа отблизо, а предимно за гледане в далечина? Това може да бъде коригирано със специални екраниращи очила, които облекчават очите.

Дори да не злоупотребявате с технологиите, не е изключено да сте чувствителни към синята светлина и тя да ви кара да се чувствате уморени, слаби и апатични. Най-добрият начин да разберете дали се нуждаете от компютърни очила е да обърнете внимание дали се навеждате към екрана, за да виждате по-добре. Може дори да го правите несъзнателно, затова може да помолите някой близък или колега да обърне внимание на поведението ви пред монитора.

Ето и някои критерии, които допълнително ще ви покажат дали спешно се нуждаете от очила за защита от компютър:

 • Имате пресбиопия (далекогледство);
 • Увеличавате шрифта, защото от нормалния ви болят очите;
 • Не виждате ясно цифрите на клавиатурата;
 • Очите ви започват да сълзят след кратък престой пред компютъра;
 • Имате главоболие и световъртеж на работното място;
 • Често се напрягате, за да получите по-добра гледка, навеждате се към екрана и присвивате очи;
 • Чувствате очите си сухи;
 • Често мигане или твърде рядко;
 • Имате болки във врата, гърба и чувствителност към синия екран;
 • Физически дискомфорт пред компютъра, който не можете да си обясните.
 • Лягате си късно вечер, трудно заспивате и/или не се събуждате наспани.

Можете ли да носите очила блокиращи синя светлина по време на нощно шофиране?

Голяма част от опитните шофьори признават, че изпитват известни притеснения при нощно шофиране. Дори да нямате проблеми със зрението, шофирането през нощта може да бъде предизвикателство. Това е така, защото модерните LED светлини може и да са „по-ефективни“ и ярки, но са и източник на синя светлина. В комбинация със слабата светлина на околната среда, отблясъците от фаровете на колата пред вас могат да затруднят видимостта ви.

Ако и вие се чувствате неприятно само при мисълта, че трябва да шофирате вечер, можете да опитате да карате през нощта с качествени очила за шофиране. Те ще намалят отблясъците от другите автомобили и ще увеличат видимостта ви, особено в дъждовните дни. Разбира се, можете да носите предпазни очила за компютър и шофиране и през деня, като здравословните ползи от тях ще бъдат безспорни.

Мъжете или жените ги носят по-често?

По правило, жените носят по-често диоптрични и слънчеви очила, но по всичко изглежда, че тази статистика се отнася и за специалните очила със син филтър. Очилата се превърнаха в моден аксесоар, който дамите смело избират за ежедневието си.  Богатият избор на дамски очила за компютър значително допринася за тази тенденция. Освен в цвета на рамките, дамските модели нямат съществена разлика от повечето мъжки очила за компютър.

Може ли да ги носите, ако сте с лещи?

Както казахме, дългият престой пред компютъра ви кара да мигате по-малко, което от своя страна води до сухота в очите. Когато носите контактни лещи, се намалява притокът  на кислород към очите и това в комбинация с по-рядкото мигане може да доведе до негативни последици.

Можете да си спестите тези проблеми, ако носите очила за компютър без диоптър. Благодарение на тях ще намалите сухотата и напрежението в очите и ще се чувствате по-комфортно на работното си място. Ето защо няма причина да се притеснявате да носите защитни очила за работа с компютър при положение, че сте непрекъснато с диоптрични лещи.

Определяща ли е цената в избора?

Ние предлагаме качествени очила, блокиращи синя светлина с ръчно изработени рамки и на отлична цена.

Нашите очила за компютър без диоптър на топ цена ви гарантират дълготрайна употреба и максимален комфорт. Когато става въпрос за зрението ни, всяка инвестиция си струва, особено ако злоупотребяваме твърде много с тях.

Ние ви предлагаме най-доброто съотношение между качество, цена и стилна визия на всеки наш модел защитни очила. Не правете компромис с очите си и си осигурете най-добрата защита, за да работите спокойно. Веднъж щом лично се уверите в техните преимущества повече никога няма да оставите очите си незащитени от синята светлина.

Когато не можем да намалим времето пред компютъра, трябва поне да намалим негативните последици от това. В това отношение ние можем да ви помогнем, предлагайки ви нещо наистина добро за очите ви. Погрижете се за своето здраве и инвестирайте в качествени защитни очила без диоптър, които ще сложат край на напрежението в очите. Дайте спокойствие на уморения си поглед и ще забравите за главоболието, болките в гърба и безсънието.

Животът може да бъде по-лесен, когато очите ви са защитени. Сами ще се изненадате на голямата промяна, след като започнете да носите компютърни очила. Не губете време, направете го сега.

MaxHealth since 2010 - Powered by Nature