Проблеми със стомаха? Сложете край сега!

със стомаха

Имате киселини всяка вечер след вечеря, не храносмилате добре храната, имате дискомфорт и хълцате…

Да, защото всичко, което са ви казвали за „киселините“ е измама. Рефлуксът не е предизвикан от наднормена секреция стомашна киселина, както може би ви е казвал вашия личен лекар. Или направо ви е предписал анти-ацидни лекарства?

А тези лекарства са сред най-предписваните в САЩ с годишни продажби от 13,5$ милиарда! Повечето от вас, надявам се, са наясно какви отношения поддържаме с Америка…
Дългосрочния прием на тези лекарства води до дефицит на хранителни вещества и намаляване на костната плътност(поради понижено усвояване), повишен риск от инфекции. Става въпрос за минерали като магнезий, калций, цинк, желязо, вит. В-12 и други.

Най-важното, което трябва да запомните е, че НЕ СЪЩЕСТВУВА такова понятие като повече киселина в стомаха! При киселинен рефлукс(GERD), концентрацията на солна киселина е почти винаги ниска, а не висока!

„При внимателно изследвани пациенти с киселини в стомаха, лошо храносмилане и газове, в над 90% от случаите има неадекватна продукция на солна киселина!“ споделя в книгата си д-р Джонатън Райт, който е с над 20-годишна практика в гастроентерологията.

Здравият човек има в стомаха си една от най-силните киселини в природата, именно солната киселина. Тя е основен храносмилателен секрет, активиращ пепсина, ензима без който не можем да смиламе белтъчините. Играе роля при усвояването на вит. В-12, без който нервната ни система не може да функционира. Предпазва ни от чуждородни микроорганизми и инфекции.
Ако не продуцирате достатъчно солна к-на, то храната ще престои твърде много в стомаха и ще започне да ферментира, водещо до дискомфорт(рефлукс)…

Какво да правим?!

Първо, ако приемате гореспоменатите лекарства, ги спрете. Без да се налага да ходите на лекар може да си помогнете, като следвате тези лесни стъпки:

 • – след всяко хранене приемайте по 1-2 лъжици ябълков оцет
  – използвайте морска или хималайска сол, освен хлориди съдържа и куп други елементи
  – подобрете чревната флора, като приемате ферментирали продукти или пробиотици
  – избягвайте газирани напитки, алкохол, цигари, кофеин, прясно мляко, прости захари и рафинирани храни
  – увеличете приема на омега-3 мастни киселини и В-витамините
  – билки като ментата например, стимулират секрецията на H-CL
  – хранителни добавки като бетаин хидрохлорид, пепсин, вит. В-1 подпомагат процеса
  – намалете стреса
Благодаря за вниманието! Ако статията Ви е била полезна, защо не я споделите и с приятели?
Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

MaxHealth since 2010 - Powered by Nature