Разпродажба!

Хиалуронова киселина + Витамин С

(3 клиентски отзива)

Original price was: 99.00лв..Current price is: 89.00лв..

200гр. – 25% SH 1,000KDa, 75% AA

Хиалуроновата киселина се съдържа естествено в множество от човешките органи и тъкани – кожа, клапите на сърцето, стъкловидното тяло на окото, ставния хрущял и синовиалната течност, както в съединителната, епителната и нервната тъкан. Приблизително 50% от хиалуроновата киселина в тялото се съдържа в кожата (основно градивно вещество на дермата).

Хиалуроновата киселина в дермата е отговорна за гладкостта на кожата, както е свързана и с тъканното възстановяване.

Хиалуроновата киселина е важен структурен компонент на ставния хрущял, където е представена като обвивка около всяка една хрущялна клетка. Хиалуроновата киселина е основна част и на синовиалната течност, където действа като смазващо вещество, метаболитен медиатор и филтър.

Около половината от хиалуроновата киселина в тялото се намира в кожата Ви, където тя се свързва с вода, за да запази хидратацията.  Естественият процес на стареене и излагането на ултравиолетово лъчение от слънцето, тютюнев дим и замърсяване обаче намалява количеството на хиалуронова киселина в кожата. Приемът на добавки с хиалуронова киселина може да предотврати този спад.

Суплементирането с хиалуронова киселина ще помогне на кожата Ви да изглежда и да се усеща по-еластична. Добавките с хиалуронова киселина увеличават хидратацията на кожата , което съответно резултира в забавяне появата на фини линии и бръчки. Хидратираната кожа като цяло е предпоставка за намаляване появата на бръчки.

Хиалуроновата киселина също играе ключова роля в зарастването на рани.

Хиалуроновата киселина помага на раните да зараснат по-бързо, като регулира нивата на възпаление и сигнализира на тялото да изгради повече кръвоносни съдове в увредената област. Доказано е, че прилагането й локално върху кожни рани намалява размера на раните и намалява болката по-бързо, иначе казано ускорява възстановяването.

Хиалуроновата киселина също има антибактериални свойства, така че може да помогне за намаляване на риска от инфекция, когато се прилага директно върху отворени рани.

Нещо повече, хиалуроновата киселина е ефективна при борба със заболявания на венците, ускоряване на зарастването след операция на зъбите и премахване на язви, когато се използва локално в устата.

Хиалуроновата киселина се намира и в ставите, където поддържа пространството между костите ви добре смазано.

Когато ставите са смазани добре, костите са по-малко склонни да се търкат една в друга и да причиняват дискомфорт или болка.

Естествено, суплементирането с  хиалуронова киселина  може да има положителен ефект при хора с остеоартрит, намалявайки болката им.

Приемът на добавка с хиалуронова киселина също може да предотврати болка в мускулите /мускулна треска/ след интензивно натоварване, както и да ускори цялостното възстановяване на спортуващия.

Възможни странични ефекти и предпазни мерки

Хиалуроновата киселина обикновено е безопасна за употреба, с малко съобщени странични ефекти.

Тъй като тялото я произвежда естествено, алергичните реакции са много редки.

Ефектите й по време на бременност или кърмене обаче не са добре проучени. Желателно е тези групи трябва да бъдат предпазливи или да избягват суплементирането с хиалуронова киселина.

Инжекциите с хиалуронова киселина в кожата или ставите имат по-висок риск от странични ефекти. Негативните реакции обаче са свързани предимно с инжекционната процедура, а не със самата хиалуронова киселина.

Хиалуроновата киселина обикновено е много безопасна, когато се използва като добавка.  Внимание при бременност, канцерози или са с подобна анамнеза.

Добавките с хиалуронова киселина могат да се приемат безопасно от повечето хора и да осигурят много ползи за здравето им.

Хиалуроновата киселина е добре известна със своите ползи за кожата. Особено благотворна при суха кожа, намалява появата на фини линии и бръчки и ускорява зарастването на рани, намалява възпалителните процеси. Също така може да помогне за облекчаване на болки в ставите при хора с остеоартрит.

Като цяло, хиалуроновата киселина е полезна добавка за различни състояния, особено тези, свързани със здравето на кожата и ставите.

Препоръчителен прием: 1к.л. 2-3 дневно или по препоръка на Вашия лекар

Произход: Великобритания

Този продукт е хранителна добавка и не е заместител на разнообразното хранене!

3 отзива за Хиалуронова киселина + Витамин С

  1. Ина

    Още след първия прием, мога да отбележа, че добавката е супер качествена и нямам търпение да видя дългосрочните й ефекти върху тялото и кожата ми! Благогодаря!

  2. Надя

    Страхотен продукт, с който възстанових в пъти по-бързо след тежка операция на коляното. Препоръчвам!

  3. Николай

    Много полезен продукт въстанових много бързо след операция

Добавяне на отзив

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

MaxHealth since 2010 - Powered by Nature