Креатин монохидрат на прах

(1 клиентски отзив)

29.00лв.

400гр. !

Най-разпространената и ефективна хранителна добавка…

Креатинът представлява естествен трипептид от глицин, аргинин и метионин, който се усвоява много лесно от тялото.  Според ISSN-международна организация по спортно хранене, креатинът е най-ефективната добавка за хора търсещи подобрение на работоспособността и атлетично тяло. С над 2000 изследвания върху човешкия организъм, приемът на креатин дългосрочно е признат за напълно безопасен. Той е и може би най-изследвания суплемент на пазара досега.

Креатин: основно действие

– повлиява енергийния метаболизъм – повишени нива на фосфокреатин, респективно АТФ в клетката

– повишава мускулната сила и бързина, забавя умората и подобрява възстановяването

– увеличава миофибрилната иРНК, броя на сателитните клетки и протеинова синтеза, намаля окислението на АК и разпада на белтъци

– предпазва от травми на тъканите, като стабилизира клетъчните мембрани и нивата на АТФ

Не толкова популярни ефекти на креатина:

– намаля значително маркерите на стареенето, оптимизира дейността на митохондриите

– подобрява когнитивните функции, устойчивостта при ментален стрес, намаля деструкцията на нервна тъкан и риска от деменции

– предпазва от саркопения, кахексия, отличен избор при хронична умора/фибромиалгия

– изключително подходящ при вегетарианство/веганство, строги диети

– спомага растежа при децата и отслабването при възрастните

Състав: 100% микронизиран креатин монохидрат

Начин на прием: 3-5гр. дневно или по препоръка на Вашия лекар

Този продукт е хранителна добавка и не е заместител на разнообразното хранене!

Защо е важно да взимате креатин, когато спортувате?

Креатинът в комбинация с многократни, интензивни тренировки може да доведе до повече мускулна маса и сила. Това е доказано чрез редица проучвания и широкоразпространена практика в кръговете по културизъм. Причината се крие във високата производителност, мускулният растеж и по-бързото възстановяване след тренировка.

И все пак, дори да взимате добавка креатин, това не означава светкавични резултати, но пък е сигурна предпоставка за по-доброто ви представяне във фитнес залата.

Ако тренирате силово поне три пъти седмично и приемате креатинови добавки, можете действително да увеличите растежа на мускулните влакна. Това означава повече издръжливост и сила при кратките тежки натоварвания като вдигане на тежести, но и намаляване на увреждането на клетките при дългите равномерни натоварвания като бягане. По-бързото възстановяване благодарение на добър креатин за мускулна маса също увеличава успеха ви във фитнеса.

Как повишава ефективността?

Креатинът насърчава метаболизма на протеините и по този начин води до изграждане на мускули. Интензивните тренировки в комбинация с добър креатин водят до така наречената „мускулна треска“, която тялото тълкува като стимул за изграждане на мускули. По-високата активност на сателитните клетки допринася значително за разширяването на мускулни влакна.

Как да изберете най-добрия креатин на пазара?

Креатинът обикновено се продава под формата на прах или капсули. Въпреки че креатиновите капсули нямат реално предимство пред креатин на прах, те са по-скъпи. Лесно можете да определите дозировката на прахообразната добавка, а и това не отнема повече време от поглъщането на капсулата.

Съществуват различни хранителни добавки с „екзотични“ имена, които всъщност не предлагат нещо по-различно от нашия 100% креатин монохидрат на прах с изгодна цена. Това е единствената активна съставка, която в крайна сметка има значение, когато говорим за добавка креатин.

Най-добрият креатин е чистият – а не в комбиниран продукт с други добавки. Само по този начин организмът ви ще го усвои най-ефективно.

Сега имате възможността да тествате наистина хубав креатин на супер цена и да се уверите лично в неговите предимства.

Дозировка и прием на монохидратен креатин

За предпочитане е да направите креатинов курс между 8 и 13 седмици по време на енергични физически натоварвания. Не е задължително да приемате хранителна добавка креатин монохидрат веднага след хранене, защото на пълен стомах се усвоява по-малко. Но е важно да не го комбинирате с кофеин. Вместо това го приемайте с въглехидрати, защото ще насърчите усвояването в мускулите. Смесете креатин monohydrate със сок, а не с вода и ще получите този ефект.

Не забравяйте и да приемате много вода по време на креатиновия режим, защото така веществото се усвоява оптимално и се подобрява аборбацията в кръвта и мускулите.

Най-често спортуващите приемат креатин за сила час преди тренировката си или веднага след това. Не е лоша идея да го приемате и след физическото натоварване, защото тренировката стимулира кръвообращението и добавката ще стигне по-лесно и бързо до клетките.

Вероятно се чудите и дали да взимате хубав креатин за маса през нетренировъчния си период? Трябва да знаете, че тази добавка е най-ефективна, когато се взима без прекъсване. Дори да не тренирате, можете да приемате от 3 до 5 грама дневно от най-добрия креатин монохидрат.

Самият режим с креатин за качване на мускулна маса се състои от 3 фази:

  • „Фаза на зареждане“: 20 грама монохидратен креатин се приема дневно в продължение на 5-7 дни. Препоръката е колкото по-кратък е креатиновият ви курс, толкова по-висока е дозата;
  • „Поддържаща фаза“: След първата фаза приемате 3-5 грама хранителна добавка креатин всеки ден. Проучванията сочат, че 3 грама дневно са безопасни в дългосрочен план при условие, че взимате хубав креатин;
  • „Почивка“: След 8 до 13 седмици е добре да направите пауза най-малко от 4 седмици. Нивото на креатин в мускулите ви ще спадне до първоначалното ниво след един месец. Ако взимате непрекъснато креатин за покачване на маса, организмът ви ще произвежда все по-малко и в най-лошия случай ще спре напълно.

От какво зависи успеха на вашия режим?

Ефектът и от най-добрия креатин за покачване на мускулна маса зависи от различни фактори, като вашата възраст, вида на спорта, който практикувате, фитнес нивото и дозировката. Има хора, при които креатинът работи слабо и такива – с много добри резултати.

Ще разберете дали сте от първия или втория случай още през първите две фази. Ако успехите ви са впечатляващи още в самото начало, вероятно не е само от факта, че взимате най-добрия креатин монохидрат, а от силното задържане на вода. Това прави мускулите по-видими и закръглени. Разбира се, това е чудесно за културистите, но не и за боксьорите или спринтьорите. Просто носите по-голяма тежест, без наистина да имате повече сила.

Покачване на тегло: Да се тревожим ли от трупането на килограми?

Добрата новина е, че креатинът е от онези хранителни добавки, които се понасят добре и рядко имат странични ефекти. Ако прекалявате с количеството и не правите почивки обаче, може да имате оплаквания, като гадене, повръщане, лош дъх, силно задържане на вода, мускулни крампи. Тези странични ефекти изчезват, когато направите почивка и след това коригирате дозировката. Не забравяйте, че каквито и цели да сте си поставили, здравето е преди всичко.  Възползвайте се от преимуществата на креатина мъдро и внимателно.

Относно наддаването на тегло, това би могло да се случи само заради задържането на вода. Не се притеснявайте дори да пазите диета, защото двата килограма в плюс не са мазнини. Всичко е само вода и обикновено теглото намалява до няколко седмици. Това е важно за дамите, които искат да отслабнат, или са професионалните спортисти, за които теглото е много важно.

За кого продуктът е много важен и кога трябва да се избягва?

Въпреки че организмът обикновено произвежда всички вещества, от които се нуждаете, това зависи до известна степен и от диетата, начина на живот и физическата активност. Ако сте вегетарианци или спазвате диета с малко мазнини, съдържанието на креатин при вас е по-ниско. Това се отнася и за хората, които спортуват активно или са подложени на силен стрес. В тези случаи приемът на добър креатин за покачване на маса наистина има смисъл.

Употребата на добавка креатин монохидрат не се препоръчва на хора с увредена бъбречна функция, диабет или високо кръвно налягане. При съмнения дали е подходяща за вас, се обърнете към вашия лекар. Той ще прецени дали да приемате креатин и колко.

В заключение:

Най-общо казано, нашата добавка с креатин ви помага да се справите с интензивното натоварване по-лесно и да изпълнявате тежките кратки упражнения по-дълго време, като оптимизирате енергията в мускулните клетки. Така можете да тренирате повече и да  дадете необходимите стимули за изграждане на нови мускули.

Често умората и липсата на енергия ни отказват от мечтаната фигура. А веднъж откажем ли се, после трудно ще влезем отново в ритъм. Вместо да се отказвате от мечтите си, помислете за стимулиране с най-добрия креатин монохидрат, който предлагаме.

Да,  креатинът се среща и в естествените храни, но активно спортуващите и вегетарианците имат проблем със задоволяването на нужното количество на ден. Тук най-добрият креатин на изгодна цена определено може да помогне. Придържайте се към правилната доза и ще постигнете целите си по-бързо. Нищо не е невъзможно, ако имате добри съюзници.

1 отзив за Креатин монохидрат на прах

  1. Миро

    много добър продукт и на супер цена!

Добавяне на отзив

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

MaxHealth since 2010 - Powered by Nature