Ненаучни изследвания

изследвания

Сред обществото ни върлува масова тъпота и невежество. Навярно никой не подозира за житейските ползи от това да си по-умен и полезен. За жалост(или не?) генът на Майка България препуска в див кариер по пътя на дегенерацията…
И разбира се, на дневен ред моментално изплува страдалческият въпрос: „А какво да правим?“ Спокойно! За днес МаксХелт е подготвил трепанация и ментален кюртаж до чисто! Рецептата е предписана в редовцете по-долу. Готови ли сте?

Не знам дали е някаква мода или просто, за да звучат по-авторитетно, но съм забелязал, герои като Лазар Пирадков, Минес Рубашка, БодиЛегоКонструктор, Жмули Пионкин, ФутуристиБайСайънс и прочее индивиди, да проповядват разни научни изследвания, проучвания, статистики, еквилибристики… в областта на здравето и спорта най-общо. Щом хората им се радват, нека им се радват. Идеята е за нещата, които се поднасят, за да си докажат тази или онази теория.

Например спортът е наука и изкуство – изисква своето разбиране, знания, умения, прилагане, талант, състезания… за да достигнеш ниво, а не просто да прочетеш 100 проучвания и да гледаш клипчета, и хоп – стана треньор. Схващате ли идеята?


Но, да вникнем още – в самите проучвания. Кой, защо, как ги прави?! А кой ги плаща? Ненаучни изследвания

Неотдавна разговарях с колега от Хамерика по темата и ми сподели, че редовно го контактват различни университети и му предлагат клинични изследвания, като срещу 40К$ той избира резултата от проучването. Яко, а? Ами и университетите трябва да се издържат някак.

Друг критичен момент е, че често дори не се правят с хора. По-евтинко е да се мастурбира на бели мишленца. Разбира се, никой няма да отчете, че те нямат много общо с нашата биология. Имаме повече пари? Добре, ще включим и хора! А обикновенно за това се съгласяват винаги от ниските обществени слоеве, с влошени здравни и всякакви показатели. Важното е, да се бълват научни екскременти! А опитните мишки винаги са крайните потребители. Е, честито, всичко е научно доказано!

Ще ви разкажа и за една номенклатурна мушица. Креатура от най-низш еволюционен тип, неучен екскремент окупирал се в топло кабинетче, в ареала на Александровска болница и като всеки такъв, броящ сетните си дни до пенсийка. Познанията и датират от лето 89′-то и до там приключват. Ала развила удивителни способностти за събиране на информация, посредством постоянно отворени широко ушни и други канали. Вероятно, вследствие на тежък атавизъм и/или школовка от по-некапиталистическите времена.

Ах, че съм паметлив, сигурно от рибеното масло на „МаксХелт“, хаха, какъв съм късметлия да го имам…

Нещото се зове д-р Генова. Освен да вегетира и да брои жълтици, тя и преподава изхабени знания на глупави студенти. Един от тези студенти бях и аз. Получих семпъл, но скъп урок по безочие и кражба. Разбира се, изкарах бърза двойка. Нищо. Както се казва, аферим другарко, разбирате си от занаята.
Убеден съм, че ме следиш редовно и с охота прилапкаш от блогчето ми. Само да можех да ти нарисувам мутрата сега докато четеш, но нейсе, творя само с думички.

Понеже знам, че си падаш по авантата(човещинка е), та’ да ти направя рекламка.
Често ме питат, защо не правя диети? Е, имате късмет, като един ярък блюстител на здравеопазването в държавата, въпросната твар, може да ви стъкми режим хранителен, при това украсен папагалски с разказчета от д-р Меркола(мастит търговец на здраве от Кимерика) и да ви потупа самодоволно по рамото. А от днес вече е на промоция…

Това, което аграрната кратунка на другаргата никога няма да възприеме и разумее, е че всяка една мисъл и емоция се записва в ДНК-то, с всичките произтичащи от това последствия. Това е факт! Вече знаете, или сте чували, а може би сте забравили…

А докато пиша, някои все още си благоговеят за изминалите времена при червения ботуш, как ходели на море… Докато Израел и Китай ни изкупуват. Кибуц или колхоз? А нагайка?

Не съм социален мизантроп, нека ви зарадвам и с 1 добра новина:
Богатите стават все по-богати от всякога, но и бедните също.

Толкова за днес, а май и за напред. На никого не му се чете. Трудно е, изисква време, усилия…

Бъдете щастливи!

 

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

MaxHealth since 2010 - Powered by Nature