Лошо настроение?

настроение

Знаете ли, че според много специалисти, захарта е основна причина за депресията…

Естествено, това е хипотеза само в света на медицината. Но биохимията също подкрепя това – високовъглехидратното хранене води до повишен инсулин, което повишава плазмения триптофан, предизвиквайки секреция на серотонин в
мозъка. И вие заспивате веднага след това…
Високите нива на серотонин през деня изчерпват депата и няма как да заспите вечерно време. Познато, а ? Стимулирайки серотониновата система достатъчно често, се стига до серотонинова резистентност, близка до инсулиновата такава.
От друга страна, ефектът от намаленото съдържание на мазнини в диетата оказва влияние на настроението. Нивата на гняв/враждебност са драстично повишени след 1 месец „нискомазнинна диета“ според това изследване, а доброволците са здрави индивиди и обикновено не са предразположени към агресивни епизоди.
Един месец „на диета“ и вече имате психичен проблем. А все повече деца в страната са хиперактивни, възрастните са изнервени и на 3-4 медикамента „за“ сърцето. Това познато ли Ви е? Дали е нормално?

Обикновено когато хората са в лошо настроение, прибягват до нещо сладко и с ниско съдържание на мазнини или с лоши такива, което няма как да спомогне за възстановяване на невротрансмитерите.

Единственото, което липсва във второто изследване, е тест група, чийто дневен прием е с 80% съдържание на мазнини. Уверявам ви, много е приятно…

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

MaxHealth since 2010 - Powered by Nature