Измама на промоция

pexels photo 5625130 e1609831589760

Достигаме края и на тази годинка. Чудите се защо не ви спамим с промоцийки на това или онова. 20%, 40%, коледни, чернопетъчни, коронавирусни, налагащи страх или смях?

За модерният консуматор изборът на продукт се решава от неговата цена – колкото по-скъп толкова по-привлекателен и „по-надежден“. Като 99% от тях не предполагат какво наистина стои зад тази цена, а именно – рекламата или по-високата позиция в Гугъл(да, и за това се плаща), серията посредници по пътя, лъскавата опаковка, качество на суровината и т.н. По-високата цена просто звучи по-убедително…

А преди това, за да се обединим, трябва да се разграничим.

Пазарът за здраве
Той продължава да прави пристрастна и ненаучна пропаганда, за да продава своите продукти. Можем ли да го виним?

Нацията ни е обитавана от голямо мнозинство функционално неграмотни. В тази ситуация е много лесно да се създадат критични маси, които да бъдат накарани да повярват на всичко, в най-големите и възможни глупости.

Бум в продажбите на „добавки“. По-специално хормон D и витамин Ц. На практика хората си предписват хормонално лечение с продукти, които се продават на гишета за добавки или онлайн. Невероятно.

Наскоро попаднах на рекламка на някакви нутриционисти, доказани били при това… В допълнение, към конските дози (почти) безполезен витамин К2 МК-7 има и витамин Д, потенциално токсичен в тези количества. Например. А знаете ли, че цинкът е тежък метал и безразборната му консумация също има последици? Селенът? Това е още една полуистина, която рискува да бъде по-лоша от цяла лъжа.

От месеци здравният маркетинг тласка десетки и десетки продукти и ги посочва като чудотворни за имунната система.
Статистически техните предположения се топят като сняг на слънце. Например витамин D може да е имуносупресивен, както и кортикостероидите, ползвани при COVID „терапията“. Различно от това, което пеят петлите. Точно обратното на това, което искат да повярвате.

Неотдавна датско проучване съобщи, че най-ниското ниво на смъртност е при нива равни на 21 ng/mL 25-OH вит.D.

Една последна бележка

Същите, които правят пропаганда за витамин С или нещо си, други групи правят за суроватъчен протеин, ваксини, биоидентични хормони, SARM’s и така нататък… И винаги попадате в капана, като разчитате на хапче или спринцовка, за да решите проблемите си, без наличие на каквато и да е критичност.

За разлика от повечето ни псевдо колеги, бивши продавачи на банички или бабаити в дискотека, ние не гоним за гушата
консуматорската утайка. Заставаме с нашето име зад всеки поръчан продукт. Предлагаме винаги най-качественото от най-качественото, изключително за най-будните клиенти. Стремим се да получите продукти не на база когнитивни пристрастия, а на реална нужда!

А когато сте напълно наясно с реалността на фактите, е и много лесно да разпознаете огромната измама наоколо.

Е, това е всичко за днес.

Бъдете здрави, че ако не сте, на никой не му дреме.

Добър ден

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

MaxHealth since 2010 - Powered by Nature