Изворът на живота

на живота

Всеки говори за това, колко е важна храната, прави специални диети, хранителни режими, менюта. Едва ли не, това е някаква наука?!
И ето, че на пазара се появява здравословна и нездравословна храна, ГМО-храна, био-храна, веган-храна, гурме-храна… Всичко се върти около така „важната“ храна. Все трендове задоволяващи първичното, но това е друга тема.

Животът на Земята зависи и е възникнал от три важни компонента: въздух, вода и магнетизъм. Причината поради, която няма живот на Марс е липсата на магнитно поле, а не на храна. Растенията не използват хранителни вещества, за да функционират, нали?
Хората се раждат с 85% водно съдържание и умират с около 60%, не поради липса на храна(АТФ).
Някой хранителен „гуру“ специалист би ли обяснил защо? Все още ли искате да ви изготвя „хранителен режим„?

Живеем на сушата, но сме заобиколени от 75% вода. Тя е навсякъде около нас и в същото време толкова малко, едва около 0,2% от масата на Земята. Животът на планетата е възникнал първо във водата.
Както може би се досещате, в тази тема, няма да говоря за важността на въздуха или магнитните полета/светлината.

Още от часовете по химия, може би си спомняте, че водата има три агрегатни състояния. В наши дни, вече е известно и четвърто такова(EZ-water).
По-паметливите знаят, че водородът има три изотопа, което определя и „типа“ вода, окачествява нейните свойства.
Биологичните процеси се извършват във водна среда, човешкият ембрион се развива във вода. Съществуват автомобилни двигатели, които използват подобен механизъм, използвайки водород.

Замисляли ли сте се, каква вода пиете? Какво количество? Защо е по-важно да приемаме добра вода, отколкото добра храна?
Водата може да се оприличи като батерията на живота. Без нея можем да функционираме 2-3 дни, а без храна много повече. Тя поддържа тялото енергизирано и детоксикирано. Хубавата вода повишава EZ(exclusion zone) или четвъртото агрегатно състояние в клетката, пространството където се трансферира енергията, подобрявайки кръвообращението и редокс-потенциала на организма. Колкото е по-голяма тази зона, толкова по-висока енергия(биополе) и по-добро здраве имате!

Повечето от публичните водни резервоари са замърсени с токсини, въпреки че се вписват като годни за пиене. Както и въздуха на Орлов мост е „чист„…
Въпреки, че България е територия, която не страда от недостиг на вода, битовата съдържа големи количества хлор (почти винаги,поради „дезинфекцията“), бром, флуор, желязо, олово и всякакви други минералчета, които могат да имат негативно влияние върху нашия Живот. Вкуса на „тръби“ не го отчитаме. Говоря за Живот, а не просто съществувание. За второто, водата едва ли е от голямо значение…

Какво може да се направи?
Независимо от това колко чиста е водата(дори изворната), която пиете, добра идея е да се тества регулярно. Проба може да изпратите в съответната областна агенция за контрол на водите. Би следвало да е безплатно, понеже е държавна институция, но …

Другите опции са: инсталиране на филтрираща система вкъщи, събиране на дъждовна вода, купуване на вода от магазина, или пък намиране на извор. Ще поговоря за първите, понеже намирането/изкопаването на извор надминава моята квалификация.

Най-лесният начин е доставка на вода до вкъщи. Но каква? Колкото повече престоява, толкова по-окислена става тя. Повечето от бутилираните води у нас се съхраняват в пластмасови опаковки, често и на слънце, което би добавило и петролни контаминанти.

От друга страна поставянето на филтрираща система вкъщи е по-резонно. Да, водата за пиене е от първостепенно значение, но ако имате проблеми с щитовидната жлеза, недостиг на енергия или хормонален дисбаланс с „неизвестен“ произход, добре е да се погрижите за водата, с коята се къпете, миете храната и т.н. Кожата също така добре абсорбира халогените (флуор,хлор,бром) особено, ако обичате гореща баня/басейн.

Ако имате басейн или взимате гореща вана, добър избор са озонатори и/или йонизатори, като втори добър вариант е да подсолявате водата. Избягвайте халогени за почистване. Съществуват и дехлориращи таблетки/омекотители за вода. По отношение облицовката на басейна/ваната то най-добре е да е от керамика, камък, чугун или друг естествен материал. Tези идеи неименуемо ще ви помогнат в постигането на по-добро Аз.

А какво им е лошото на флуорът, хлорът, бромът…
Преди години в Бургаска област беше прието, към водата да се добавя флуор. За по-здрави зъби при децата

Историята на флуорът
Той става популярен през 1950, малко след като се открива, че добавянето му към водата намалява зъбната плака и разлагането на емайла. И след този „успех„, Проктър и Гембъл стават първата компания, която го добавя към пастата за зъби(но не и последната).

Флуорът се инкорпорира в зъбния емайл като замества -ОН група с -F такава. Това се дължи на неговите химични свойства на „най-силен“ неметал! Това резултира в промяна на хидроксиапатита(естествен за тялото) в емайла с флуороапатитна кристална решетка. Тъй като флуорът е по-малък спрямо хидроксилната група, флуороапатитния кристал също става малък, съответно по-здрав и устойчив на киселини, които предизвикват деструкция на зъбите. Това е и което вашия зъболекар (не)знае от университета и причината, поради която се използва.

Системната (зло)употреба на флуор води и до скромна редукция в упадъка на зъбите(но не и на костите!) и сравнително по-малка нужда от зъболекар. Към 1980 това довело до затварянето на няколко унивеситета по дентална медицина и намален прием в останалите. Естествено, никаква мисъл не е съсредоточена върху факта, че флуора няма никаква физиологична или каталитична функция в човешкото тяло! Интегрирането му в организма се дължи изцяло на неговите физико-химични свойства като „най-силен“ неметал(диелектрик)!
Също така, никой не е взел под внимание, че човешкият череп не е демонстирал никакви кухини(кариес) или други дентални заболявания преди около 10 000 години, въпреки че тогава не се е приемал флуор.
Д-р Уестън Прайс документира(доказва) през 20-век, че нативните народи не са запознати с денталните проблеми, с които се сблъсква урбанизираното общество днес. Човешката еволюция демонстрира, че нито миенето на зъбите, или различните „продукти„за устна хигиена, са необходими за здрави зъби. Математиката оставям на вас. Денталната медицина еволюира благодарение на
необходимостта да сме „модерни„. Какво предлага за превенция: контрол на плаката с флуорни пасти и контрол над захарта.

Лек поглед над антропологията и разбиране на човешката „история“ би елиминирало зъбните проблеми завинаги

Кратка ретроспекция на възникване:
Човешки вид – преди 2.5 милиона години
Хомо Сапиенс – преди ~ 200,000 години
Кариес – преди 10,000 години
Четка за зъби – преди 2,000 години
Модерна дентална медицина – преди 150 години.

Все още ли смятате, че миенето на зъбите ще предотврати кариеса?

Освен, действието върху зъбите и костите, където е неактивен, в клетката флуорът намалява EZ, понеже е „най-силният“ диелектрик. Това води до дехидратация, нисък редокс-потенциал(детокс), намален имунитет и енергия.

Отделих повече внимание на флуора, защото хлорът и бромът се премахват лесно дори с активен въглен, но за отстраняването на флуора е необходим филтър с активиран алуминий, който не е никак евтин. А изчистването му от тялото също. Затова най-добре избягвайте източниците му или просто се свържете с мен за съвет!

Толкова.

Ако статията ви е била полезна, защо не я споделите и с приятели?

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

MaxHealth since 2010 - Powered by Nature