Коронавирус

.jpg

Коронавирус?

Истерията по коронавирус достига колосални размери. В противен случай икономиката ще започне да икономисва, нали така? Днес, без излишни увертюри, Maxhealth ще (про)осветли зона, която както винаги убягва от масовото светоусещане…

 

 

Дали действително е нов щам “ коронавирус“ (хаха) или съществува откакто го има света? Дали пък не е добре оркестрирана измислица? Притежава пропагандираната контагиозност-вирулентност-смъртност… както тръбят вятърните медии, преценете или по-точно проучете. А ако тези термини всяват страх и паника то…

Вероятно първият въпрос, който възниква е как да „повиша“ имунитета си, като рекламите по „БТВ“ силно подпомагат процеса.
А имунитетът е нещото, което реагира на външната среда или храната и ни прави доста по-силни или по-слаби.
Преди да се втурнете да купувате витамин А, В, С, D, цинк, билки или медикаменти, помислете

Вашият имунитет отслабен ли е действително? А ако е хиперактивен? А какво е рН-то на кръвта, урината, слюнката? Количеството левкоцити в плазмата? Възпаления? Нива на стрес?

„Ама аз си варя билки и пия витамини целогодишно!“ Добре де, някои билки го повишават, а други потискат. Например екстракт от бял трън повишава ТН1-имунния отговор, като потиска ТН2. ТН1-подпомага борбата с бактерии и вируси, а ТН2 с паразити. При зеления чай е обратното. А да, ТН са тимоцити(лимфоцити) хелпери. Витаминните и минерални добавки целогодишно или защото е готино да се пият, или защото продавач-консултантът ви ги е препоръчал, могат да бъдат бомба със закъснител!!!
А ако разчитате на медикаменти срещу инфекции, по-добре напуснете сайта.

Други пък повръщат: „Приемайте повече течности“. А защо!? За какво са ни?!
Без жажда, приемането на „течности“ допълнително утежнява работата на организма. Тази вода трябва да се преработи, да се вложат някои минерали, а други да се отстранят, за да е годна за метаболизма!
От друга страна честото приемане на течности, води до разреждане на стомашното съдържимо, затруднявайки значително храносмилането на храната, било тя и БИО.

Микробите са „по-очевидни“ през това време на годината, поради фактори като повишено пътуване, ниска влажност, регулиране на температурата на тялото и аберации в светлинните цикли. Честото миене на ръцете е добра мярка, докато „антибактериалните“ гелчета могат да подхранят някои микроби.

По-динамично мислене?

Започнахте ли да мислите по-динамично? Надявам се любителите на статичното четене, са напуснали отдавна. Продължаваме.

През 1910 г. смъртността от сърдечни заболявания е била <10%, свинската мас е 80% от пазара на мазнини за консумация, а соевото масло 0%. Днес смъртността от сърдечни заболявания е >40%. Соеви и други химически нестабилни растителни масла държат 90% от пазара…
А вие още ли си мислите за глутен и казеин? Или следвате своя гуру Палео доктор, който ви предлага безкрайна серия от „алтернативни“ растителни масла и хапове. А може би сте дрогирани…

Изчисляването на калории, измислено преди около 40-50 години, за да ви държи обвързани, робски и закотвени към лайнян живот в броене на грамове, е диктата на лекарите и биолозите диетолози. Те закотвени от своя страна към правителствения диктат, закотвен от своя страна към диктатa на Бигфууд(от Бигфарма)… който никога не е работил за вашето отслабване, било то и за няколко седмици.

Въпреки това, заедно с холестерола, солта, малкото червено месо… все още е задължително и все се говори за това като за единствения начин да отслабнете. Дори изчисляването на калориите се използва във „фитнес“ средите с нелепото извинение, че ако тренирате, трябва да внимавате и с тях. Най-добрият начин да станете по-глупави от това, което сте, е да повярвате в това.

Потърсете в мрежата дали хормоналният отговор може да „изгори“ много повече от калориите, които сте изяли. А математическия модел?! А ние машини ли сме? Хаха.
Уверявам ви, че много инженери биха се радвали, ако биохимичните, квантовите и хормоналните процеси могат да бъдат планирани или контролирани чрез математически модел! В тялото 1+1 не е 2.

Добре, че използвах думата коронавирус, че да хване дикиш поста. Слагайте маските! Искахте да научите повече за коронавирус? Не търсете в Гугъл…

Mерси Радо.

ХРАНИТЕЛНИ ДОБАВКИ

Дали действително е нов щам “ коронавирус“ (хаха) или съществува откакто го има света?

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

MaxHealth since 2010 - Powered by Nature