4 стъпки за по-добро здраве Част 2

4 стъпки част 2

В  1-ва част ви запознах с половинката за постигането на завидно здраве и дълголетие. В тази статия ще ви споделя още 4 принципа, „по-трудно“ приложими, но все така удивително ефективни.

 1. Хигиена от изкуствени електромагнитни вълни

Всички знаете какво се случва с храната при поставянето й в микровълнова фурна.  В наши дни ние сме храната в нея, но се печем бавно, тихо, продължително и разбира се, законно. За да се ориентирате в електромагнитния коктейл, прилагам и картинка за компас.

Както съм споделял и преди, трептенето на Земята е 7,83Hz, или т.н. резонанс на Шуман. Еквивалент са и алфа-вълните в мозъка, които се наблюдават когато сме отпуснати, умиротворени, заспиваме или правим йога. Активизират процеси на оздравяване на организма десет пъти по-интензивно, отколкото бета ритмите. Мозъчните вълни на човека са добре известни и се регистрират лесно с енцефалографи.

Бета вълните са с честота 13-35 херца. Те са добре изразени, когато човек е в активно, будно състояние, съсредоточен върху случващото се около него, когато решава интелектуални задачи. Условно бета ритъмът се разделя на два поддиапазона: бета1(13-25 херца) – това е ритъмът на обичайната дневна активност; бета2(25-35 херца) – ритъм при повишена активност на мозъка.

В случай на повишена бета активност, в човек възникват безпокойство, страх и паника. В обратния случай – намалена бета активност – има депресия, лошо избирателно внимание и проблеми със запомнянето на информация.

Но казаното по-горе е регистрирано в „идеални условия„, следвайки определена периодичност и цикличност. В реалния живот, съвременните технологии предизвикват хронично бета-2 мозъчна активност, водеща до изчерпване на невротрансмитерите…  И тук на „помощ“ се включват кафето, простите захари, различните „енергетици“ и „адаптогени“, всевъзможни хранителни добавки, алкохол, цигари, канабиноиди, анти-депресанти, серотонинови агонисти, мелатонин, опиати. И така човек се поддържа в константно състояние на стрес, латентен или изявен, при което, освен че е с намалени способности да се изразява като личност, изчерпването на стволовите клетки и жизнеността на организма скача драстично…

До появяването на някоя съвременна болест с „неизвестен“ произход. Междувпрочем въздействието спрямо мозъка аналогично може да се транспонира и спрямо останалите органи.

Преди появата на електричеството смъртността е била главно от инфекциозни болести/травми/войни/глад. Остеопорозата, ракът или автоимунните заболявания не са били особено познати.

Апропо, наблюдават се и промени в естествения резонанс на Земята, дали от ново гео-физично оръжие или естествени процеси??

Преди време споделих подробно изследване, както и официален анонс на Моторола: „Общоприетото убеждение, че микровълните не нарушават структурата на хромозомите и ДНК, или не предизвикват увреда на тъканите, е меко казано НЕАКУРАТНО. Механизмът на поглъщане на този вид енергия, не съвпада с този на йонизиращата(рентген), който е използван за сравнение… въпреки идентичния краен резултат!“

Това не е характерно само за специфична честота или уставено само в една лаборатория. Същите хромозомни/ДНК аберации се наблюдават при различни честоти:  100MHz(FM-радио), 300MHz, 837MHz, 954MHz(мобилни телефони),1250МHz, 2450MHz(2,4GHz: Wi-FI,Bluetooth, Smart-телефон), и така до 9GHz(различните радарни системи).

Първият европейски експерт по темата коментира още, че продуцираният електросмог в Европа е на космически нива! Използваните все по-нови технологии на предаване – фазова модулация на сигнала, която позволява безжичния обмен на все по-голям обем данни, води до нискочестотен „агресивен“ шум(10-100Hz)…  А вие имали ли сте шум в главата(тинитус)? Чувствате ли се напрегнати без причина? Имате ли проблем със заспиването? Сънувате ли? Чувствате ли глад за сладки храни? През миналия век хората са били „бомбардирани“ с радиация без тяхното знание, последиците от която всеки може да провери. В наши дни плащаме за това.

Проблемът не се изчерпва само с изкуствените микро и радиовълни. По-сериозно е светлинното замърсяване, което расте експоненциално. То е видимо, но все така неосъзнато. Естественият диапазон е от инфра до ултра вълните, или от червения до лилавия видим спектър на слънчевата светлина.
Откъде идва проблемът? Вкратце, съвременните източници на светлина се фокусират основно в синьо-белия спектър, а той, възприет от ретината, доставя сигнал на мозъка за настъпване на утрото и съответно „бодърстване“ на системите. Нашият биологичен часовник е синхронизиран с положението на Слънцето и Луната, което обуславя и Шумановия резонанс. Вмешателството с изкуствени светлинни сигнали води до последваща десинхронизация във функциите на целия организъм и до метаболитен хаос. Като крайният резултат е идентичен, както при микровълните: оксидативен стрес и сенилност. Какво да правим? Редовните посетители вече знаят, а ако все още не се досещате, ключове съм дал в минали статии.

 1. Зазимяване(Grounding)

То представлява контакта на тялото(кожата) със земята – почва, пясък, скала, вода или друга проводима повърхност. По този начин тялото си набавя допълнително електрони, отрицателно заредените частички, които провеждат електричество. Добре известно е, че организмът ни поддържа негативен баланс(-) и колкото повече електрони имаме, толкова по-здрави сме. Храната доставя на тялото електрони и протони, а не общоприетото, донякъде архаично, схващане за калории. Окислението или изгарянето, е процесът на отдаване/загуба на електрони. В процеса се продуцират и т.н. свободни радикали(протони+), с които докторите ви плашат. Това не означава, че трябва да изядете някое беззащитно растение или плод, заради антиоксидантите в него. Напротив, свободните радикали имат множество полезни функции: унищожават микроорганизми, участват в детерминирана клетъчна смърт, имат роля на сигнални молекули при възпаления, стартират процеси на регенерация и други. Проблем е, ако този процес излезе от контрол и/или тялото не разполага с достатъчно електрони, което представлява и първопричина за болестите. Хронифицирайки, може да доведе до болки в стави, мускули, нерви, глава(мигрена), сърдечни проблеми, диабет. Много лесно може да се диагностицира на термокамера.

Затова не ходете боси само по плажа, а и където имате възможност. Защо боси? Повечето обувки са с гумена/пластмасова подметка и ни изолират от Земята, както всички останали петропродукти. Надморската височина също е от значение при зазимяването – колкото по-нависоко, толкова по-слабо. Да му мислят  тези от вас, които живеят на последните етажи. Водата значително подобрява електропроводимостта.

Зазимяването може да помогне за:

 • намаляване на възпаления и болки
 • подобряване на съня
 • повишаване на енергията
 • намаляване на стреса
 • нормализира биологичните ритми
 • нормализира кръвното налягане
 • благоприятства ендокринната функция
 • подобрява и ускорява възстановяването
 • предпазва ни от изкуствените електромагнитни вълни
 1. Вода

За водата… за водата могат да се напишат трактати. Както обичам да казвам – не е важно какво ядеш, а каква вода пиеш. Опростен обзор на водата може да прочете в последния материал, в който разглеждахме водата на ниво минерали и контаминанти, но дали те са истинската вреда?

Напоследък на запад, все повече се дискутира темата за деутерия във водата. Това беше „тежкият“ изотоп на водорода, който съдържа един неутрон в ядрото си. Това го прави доста реактивоспособен, мутагенен и изключително токсичен, спрямо протия, който съдържа само един протон? В природата се съдържа кръговрат и баланс на деутерия, като на Екватора той е ~150ppm или ~0,015%, намаляващ към полюсите. Дейността на човека(ядрени опити/АЕЦ) и технологичното развитие са довели до неговото допълнително повишаване в тялото(над150ppm)…

Фармакомпаниите също имат засилен интерес – поради неговите кинетични особености и по-здравото му свързване към въглерода, по-лесният метаболизъм и по-дългият полуживот на лекарствата!

Добре е да знаете, че всички „научни изследвания“ публикувани през последните 50-години, са финансирани от големите корпорации. Излишно е да ви занимавам допълнителлно с квантова физика.

Вече има няколко патента за производство на бутилирана вода с намалено съдържание на деутериум(25ppm), като ефективно средство срещу повечето болести, в това число и рака. За съжаление цената е непосилна за повето хора – около 12лв./литър!

Не съм убеден, дали в България може да се направи потребителско изследване на деутерия във водите. В табличката са показани световни марки, с конкретно съдържание и оксигенация.

Деутерият замръзва първи и се изпарява и разлежда последен. Изводът е пийте прясна изворна или вода от ледник.

 1. Храни и хранителни добавки

Въпреки, че се спряга като жалон за здраве и дълголетие, храната е само частица от пъзела. Колкото и добавки да наливате в горивото или маслото, разваленият двигател си остава такъв, нали?

Основното, което трябва да знаете за храната, е че е добре да бъде функция на географското положение, надморската височина и климата(сезона), в който живеете! Храната е информация, която трябва да отговаря на заобикалящата ни среда. По нашите земи не виреят портокали и банани. Неслучайно цената на кравето масло се вдигна драстично – в световен мащаб има повишено търсене. Към селското ни стопанство се отнасяме с немара и е в упадък. Храни като мляко, млечни продукти и месо, в миналото основен експорт и иманентни за българина, са вече лукс.

За съжаление(за някои) ЕС одобри за още 5-години използването на изключително вредния пестицид на Монсанто(вече собственост на конгломерата „Байер“) – „Глифозат“, без който ГМО-културите не дават продукция. Естествено те държат и монопола върху семената за посеви, които едрите земеделци са задължени да купуват всяка година.

Без да се изтъквам като върл протекционист, какъвто съм, апелирам: набавяйте си храни само локално и дребно производство, задавайте много въпроси! По-добре по-малко, но качествени! Пазарът се променя от търсенето, а не от предлагането. „Био“-продуктите не се различават особено от конвенционалните.

Друг важен аспект е генотипа на всеки индивид. Макар, че не е инертен, енергийният метаболизъм се унаследява изключително от майката(99,5%). За него отговарят митохондриите на всяка клетка(без еритроцитите), в чиято ДНК се крие генезиса на ~85% от болестите при човека. Тоест, храните, които вашите майки и баби са консумирали, прилягат и най-добре на вашия организъм. Но и тук сме доста отдалечени, следвайки трендовете…

Хранителните добавки са толкова достъпни, препоръчвани от всеки и навсякъде. Както и при храните, важат всички гореизложени фактори. Следвайки сляпо рекламите, води до изгубени възможности. Уповавайки се само на „добавки“, достигате единствено посредственост. Те не могат и не трябва да бъдат вашия единствен темел за постигане на по-добро здраве! Не съществува панацея, „златното хапче“. По-скъпи не е равнозначно на по-добри! Дългогодишният опит ни показа, че в контекста на здравето много малко действително „работят“. Това са креатин, рибено масло, куркумин, ресвератрол, минерали, АЛКАР, пигменти и алкалоиди…

Finis!

Който търси – ще намери, който иска – ще получи, а който не вярва – ще провери. Бъдете МаксХелт!

Ако статията ви е била полезна, защо не я споделите и с приятели?

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

MaxHealth since 2010 - Powered by Nature