Разпродажба!

Рибено масло Омега 3

35.00лв.

500gr. или ~700 капсули. Изключително популярен суплемент с високо съдържание на омега-3 мастни киселини в натурална форма.

Рибено масло: биологична роля:

 • основен компонент на клетъчните мембрани, определящ тяхната флуидност, гъвкавост, пропускливост, както и активността на свързаните с тях ензими
 • DHA е с високи концентрации в ретината и подпомага зрението
 • нервна система – DHA изгражда фосфолипидните мембрани на невроните в сивото мозъчно вещество
 • служи за синтез на липидни медиатори, участващи в противовъзпалителните реакции на организма
 • включва се в регулацията на генната експресия

Ползи от приема на Рибено масло

Всекидневният прием на рибено масло ще повиши Вашето настроение и концетрация, ще намали процеса на кръвосъсирване, ще подобри Вашето възстановяване, било то след тежка тренировка или просто умората в края на работния ден. Регулира имунитета, подобрява чувствителността към инсулина, разширява кръвоносните съдове и в последствие намалява кръвното налягане.

Съдържание в 1 капсула: 500мг. рибено масло (18%EPA/12%DHA) като триглицериди*, 5мг. витамин Е, естествени токофероли, желатин, глицерин, филтрирана вода

Начин на прием на Рибено масло

3-6капсули 2-3дневно с храна или по препоръка на Вашия лекар

Нашето масло пристига чак от далечнo Перу. Със своите изключителни качества то заема основен дял в нашата продуктова гама. Опитайте го и Вие!

*Омега-3 са в триглицеридна форма(TG). По-голямата част от продуктите на пазара са под формата на етилов естер(ЕЕ), поради по-лесното производство и по-ниска цена. Бионаличността на триглицеридите е до 3 пъти по-висока от тази на етилестера. Тоест една капсула от триглицеридни Омега-3 е равна на 3 капсули етилов естер. Имайте го предвид при избора на продукт!

Ползи от рибеното масло:

 1. По-добра памет, когниция, оросяване на мозъка
 2. Подобрява зрението
 3. Регулира имунитета и участва във противовъзпалителните реакции
 4. Ефективно разрежда кръвта – по-добра устойчивост към студ, аналогично на някои синтетични медикаменти(особено внимание при паралелен прием)
 5. Подобрява микроциркулацията и работата на сърцето
 6. Повишава чувствителността към инсулина, благоприятства загубата на телесна маса
 7. Действа положително на опорно-двигателната система – по-здрави мускули и по-„смазани“ стави
 8. Благоприятства кожната еластичност, нейната пропускливост и секреция

Както вече посочихме, рибеното масло може да се набави чрез прием на добавки, но най-естественият начин безспорно е при консумиране на риба. Рибите, които са особено богати на полезните масла, известни като omega 3 мастни киселини, включват скумрия, херинга, риба тон и сьомга. Две от най-важните омега 3 мастни киселини, съдържащи се в рибеното масло, са ейкозапентаеновата киселина (EPA) и докозахексаеновата киселина (DHA).

Хранителните добавки обикновено предлагат рибено масло на капсули, с цел улесняване и удобство на приема.

Не е безспорно доказано колко омега-3 мастни киселини трябва да приемате всеки ден. За здрави възрастни се препоръчват минимум 250-500 mg комбинация от DHA и EPA, но често се препоръчват и по-големи количества за определени здравословни състояния. Хора с коронарна артериална болест трябва да приемат поне 1000 mg на ден, а такива с високи нива на триглицеридите могат да приемат от 2000-4000 mg на ден.

Защо е полезно рибеното масло?

Голяма част от ползата от рибено масло за възрастни идва от съдържащите се в него омега 3 мастни киселини. Интересното е, че тялото не произвежда много от собствените си омега 3 мастни киселини. Също така тялото не може да произвежда омега 3 мастни киселини от омега-6 мастни киселини, които са често срещани в западната диета.

Приемът на капсули omega 3 рибено масло допринася за намаляване на болката и подуването. Това може да обясни защо този суплемент е ефективен при псориазис и сухота в очите. Тези мастни киселини също така предотвратяват ускореното съсирване на кръвта, което го прави полезно при някои сърдечни-съдови заболявания.

Употреба и ефективност на омега 3 рибено масло

Доказано е, че рибеното масло е ефективно при високи нива на мазнини, наречени триглицериди, в кръвта (хипертриглицеридемия). Повечето изследвания показват, че може да намали нивата на триглицеридите с 20% до 50%. Ефектите от рибеното масло са по-големи при хора с по-високи нива на триглицеридите.

Също така, приемането на по-големи количества капсули рибено масло води съответно до по-голямо намаляване на нивата на триглицеридите.

Смята се, че рибеното масло е ефикасно и при т.нар. ангиопластика – процедура за отваряне на запушен или стеснен кръвоносен съд. Изследванията показват, че намалява скоростта на повторно запушване на кръвоносните съдове с до 45%, когато се дава най-малко 3 седмици преди ангиопластика и продължава един месец след това.

Менструални спазми (дисменорея). Изследванията показват, че приемането на рибено масло, самостоятелно или с витамин В12, или витамин Е, може да подобри болезнените менструации и да намали нуждата от лекарства за болка при жени с менструални спазми.

Сърдечна недостатъчност. По-високият прием на рибено масло от храни е свързан с намален риск от сърдечна недостатъчност. Препоръчва се ядене на 1-2 порции непържена риба на седмица, като изследванията показват, че добавките с рибено масло могат да намалят неблагоприятните ефекти при хора, които вече имат сърдечна недостатъчност.

Високо кръвно налягане. Рибеното масло леко понижава кръвното налягане при хора с умерено до много високо кръвно налягане. Някои добавки също могат да намалят кръвното налягане при хора с леко високо кръвно налягане, но резултатите са непостоянни. Според изследванията обаче, маслото не намалява кръвното налягане при хора с неконтролирано кръвно налягане, които вече приемат лекарства за понижаване на кръвното.

Странични ефекти

Приемът на Омега 3 е безспорно безопасен за повечето хора, когато се приема през устата в ниски дози (3 грама или по-малко на ден). Има някои опасения за безопасността, когато се приема във високи дози. Приемането на повече от 3 грама на ден може да предотврати съсирването на кръвта и може да увеличи шанса за кървене.

Високите дози също могат да намалят активността на имунната система, намалявайки способността на организма да се бори с инфекциите. Това е важно за хората, които приемат лекарства за намаляване на активността на имунната си система (например пациенти с трансплантация на органи) и възрастните хора.

Приемайте високи дози само под лекарско наблюдение.

Дори най-доброто рибено масло на пазара може да причини нежелани реакции, включително оригване, лош дъх, киселини, гадене, разхлабени изпражнения, обрив и кървене от носа. При такива добре е да помислите относно функцията на стомаха – секреция на солна киселина и ензими.

Как да изберете най-доброто рибено масло?

Форма:

Рибеното масло обикновено съдържа два вида омега-3 мастни киселини: DHA и EPA. Като добавка, тези омега-3 се предлагат като триглицериди или рафинирани в етилови естери, което позволява на химиците да регулират специфичните концентрации на DHA и EPA.

Някои изследвания показват, че триацилглицеридите (друго име на триглицеридите) се усвояват по-добре от техните по-обработени етилестерни аналози. За да си осигурите най-абсорбиращите се омега-3, потърсете термините FFA (свободни мастни киселини), TG (триглицериди) или rTG (реестерифицирани триглицериди) на етикета на продукта.

Качество:

За да сте сигурни, че получавате висококачествени омега-3 мастни киселини без никакви вредни замърсители или химикали като живак, изберете чиста, устойчива, тествана от трети страни добавка с рибено масло, която може да закупите от Maxhealth на достъпна цена.

Може да потърсите глобалната организация за EPA и DHA Omega-3 (GOED), международните стандарти за рибено масло (IFOS) – сертификати като Marine Stewardship Council, Friend of the Sea, GOED и IFOS гарантират, че продуктите отговарят на високите стандарти за чистота, потентност и свежест.

Допълнителни съставки:

Някои продукти съдържат допълнителни мастноразтворими хранителни вещества като витамин А и витамин D, които работят с омега-3 мазнини за укрепване на здравето. Когато избирате добавка с рибено масло, освен предлаганите цени, вземете предвид всички съставки на етикета и ги обсъдете с вашия лекар или здравен консултант.

Често задавани въпроси

Колко да приемам всеки ден?

Въпреки че няма конкретни препоръки за дозиране на рибено масло, има препоръки за общия прием на омега-3 мастни киселини. Настоящите насоки препоръчват дневен прием от 250 до 500 милиграма омега-3 от DHA и EPA – двете основни омега-3 мастни киселини, намиращи се в рибеното масло – и 1100 милиграма или 1600 милиграма общ дневен прием на омега-3, за жени и мъже, съответно.

Повечето добавки с рибено масло доставят около 300 милиграма комбинирани DHA и EPA на 1000 милиграма – не забравяйте да проверите етикета на добавката, която сте избрали за себе си.

Какво всъщност прави рибеното масло толкова важно?

Рибеното масло е отличен източник на полиненаситени омега-3 мастни киселини. Този тип мазнини се считат за основно хранително вещество – тъй като телата ни почти не ги произвеждат, трябва да си ги набавяме чрез хранене.

Омега 3 са изключително важни за растежа и развитието на мозъка. Те също така се усвояват по-лесно от организма, за разлика от алфа-линоленова киселина (ALA), която се среща най-вече в растителни източници и оксидира лесно.

Нашето рибено масло е на изгодна цена и може да има сърдечно-защитни ефекти, тъй като може да повиши “добрия” HDL холестерол, да понижи триглицеридите и да намали кръвното налягане. Освен това може да помогне за загуба на тегло, с хронични възпаления, намаляване на тревожността. Вкратце, представлява едно изключително допълнение към вашия режим.

Отзиви

Все още няма отзиви.

Напишете първия отзив за „Рибено масло Омега 3“

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

MaxHealth since 2010 - Powered by Nature