Витамин D3 Холекалциферол

(1 клиентски отзив)

19.00лв.

D-3(cholecalciferol) 250gr.

Витамин D3 или холекалциферол

Витамин Д3 или холекалциферол, е мастно-разтворим витамин, необходим не само за калциевата обмяна и по-здрави зъби и кости, но и за редица други функции като:

  • клетъчна диференциация
  • имунитет
  • секрецията на инсулин
  • регулация на кръвното налягане
  • експресия на над 10% от генетичния ни код

Дефицититът е често срещан, като проучвания у нас показват, че над 75% от хората са със субоптимални нива, а тенденцията е подобна и в световен мащаб. Недостигът може да доведе до редица заболявания като: рахит, остеомалация, остеопороза, псориазис, мускулна слабост и болка, високо кръвно налягане, колоректален тумор, рак на гърдата, на простата, автоимунни заболявания като диабет, множествена склероза или ревматоиден артрит.

Ако разчитате само на храната като източник, едва ли ще достигнете оптимална концентрация. Отделно, слънцезащитните лосиони, сезонът, географското положение, кожната пигментация и възрастта са фактори, които повлияват значително собствената синтеза.

Дозировка:

Прием след консултация с лекар! За да определите адекватно и акуратно Вашата необходимост от D3 е необходимо да изследвате 25ОН и 1,25OH-витамин D, електролити. Ако все пак не желаете да давате кръв, препоръчително е да приемате между 400-2000IU/ден по време на хранене.

Състав в 1гр. пудра(~1чаена лъжичка): 5000IU D-3

Неактивни съставки: декстроза, захароза, малтодекстрин, акациева гума, слънчогледово масло

Нашият витамин D3 е получен от 100% първокачествена австралийска овче вълна, притежаващ стандарт за качество USP/FCC EP 6.0 и „Добри производствени практики“, без ГМО!

Витамин Д3 или холекалциферол, е мастно-разтворим витамин(прохормон), необходим не само за калциевата обмяна, по-здрави зъби и кости, но и за редица други функции като:

клетъчна диференциация

имунитет

секрецията на инсулин

белодробната функция

сърдечносъдово здраве – регулация на кръвното налягане

експресия на над 10% от генетичния ни код

Симптомите на дефицит на витамин D могат да включват:

Често боледуване, инфекции

Хронична умора

Болки в костите и гърба

Лошо настроение

Нарушено заздравяване на рани

Косопад

Мускулна болка

Недостигът впоследствие може да доведе до редица заболявания като: остеомалация, остеопороза, псориазис, мускулна слабост, високо кръвно налягане, прееклампсия, колоректален тумор, рак на гърдата, на простата, aвтоимунни заболявания като диабет, множествена склероза или ревматоиден артрит.

Ако разчитате на храната като източник, едва ли ще достигнете оптималната концентрация в урбанизираната градска среда. Апропо слънцезащитните лосиони, сезонът, географското положение, кожната пигментация, възрастта, бременност са фактори, които повлияват значително собствената синтеза. Изберете добавка с витамин Д3 от MaxHealth…

Този продукт е хранителна добавка и не е заместител на разнообразното хранене!

Ние потвърждаваме, че информацията по-горе отговаря на спесификациятa от производителя.

Този продукт е хранителна добавка и не е заместител на разнообразното хранене!

1 отзив за Витамин D3 Холекалциферол

  1. Иван

    Много съм доволен от “ Витамин D-3”, приемам го вече 2години .

Добавяне на отзив

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

MaxHealth since 2010 - Powered by Nature