Бета аланин

25.00лв.

β-Аланин 300гр. Неесенциална натурална бета аминокиселина, компонент на дипептида карнозин, пантотеновата киселина…

Ползите от бета аланин като добавка се потвърждават от всички изследвания досега, а именно значителното повишаване нивата на карнозин.

Карнозинът представлява дипептид от хистидин и бета аланин, с най-голямо съдържание в мускулите, особено в бързите влакна Тип II(анаеробни) и по-малко в мозъка. Освен, че е добър антиоксидант, карнозинът има свойствата на буфер, който намаля нивата на водородни катиони в клетката, повишени при интензивни натоварвания. А пониженото pH, както всички знаем, води до забавяне на ензимните реакции и мускулните контракции, което е и причината за умората.

В страни от спортните ефекти, може да добавим, че повишените нива на карнозин забавят клетъчното стареене, което прави beta alanine чудесен антиейдж и протективен суплемент, а освен това повлиява и нивата на тестостерона. Подобрява зарастването на рани, язви и изгаряния.

Прием:

1-4гр. до 2 пъти дневно, на празен стомах, стартирайки с по-ниска доза няколко пъти, за да се избегнат параестезии в началото на цикъла

Оптимални концентрации на карнозин се постигат след поне 4 седмичен прием. След 4-8седмици се прави почивка за същия период. Добре би било включването на таурин, за да се избегне недостиг на последния. При скоростно-силови спортове комбинация с креатин потенцира ефекта.

Този продукт е хранителна добавка и не е заместител на разнообразното хранене!

Отзиви

Все още няма отзиви.

Напишете първия отзив за „Бета аланин“

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

MaxHealth since 2010 - Powered by Nature