Рибено масло Омега 3

(5 клиентски отзива)

49.00лв.

500gr. или 360 капсули. Изключително популярен суплемент с високо съдържание на омега-3 мастни киселини в натурална форма.

 

Изчерпан

Рибено масло: биологична роля:

 • основен компонент на клетъчните мембрани, определящ тяхната флуидност, гъвкавост, пропускливост, както и активността на свързаните с тях ензими
 • DHA е с високи концентрации в ретината и подпомага зрението
 • нервна система – DHA изгражда фосфолипидните мембрани на невроните в сивото мозъчно вещество
 • служи за синтез на липидни медиатори, участващи в противовъзпалителните реакции на организма
 • включва се в регулацията на генната експресия

Ползи от приема на Рибено масло

Всекидневният прием на рибено масло ще повиши Вашето настроение и концетрация, ще намали процеса на кръвосъсирване, ще подобри Вашето възстановяване, било то след тежка тренировка или просто умората в края на работния ден. Регулира имунитета, подобрява чувствителността към инсулина, разширява кръвоносните съдове и в последствие намалява кръвното налягане.

Съдържание в 1 капсула: 1000мг. рибено масло (18%EPA/12%DHA) като триглицериди*, 5мг. витамин Е, естествени токофероли, желатин, глицерин, филтрирана вода

Начин на прием на Рибено масло

1-6капсули 2-3дневно с храна или по препоръка на Вашия лекар

Нашето масло пристига чак от далечнo Перу. Със своите изключителни качества то заема основен дял в нашата продуктова гама. Опитайте го и Вие!

*Омега-3 са в триглицеридна форма(TG). По-голямата част от продуктите на пазара са под формата на етилов естер(ЕЕ), поради по-лесното производство и по-ниска цена. Бионаличността на триглицеридите е до 3 пъти по-висока от тази на етилестера. Тоест една капсула от триглицеридни Омега-3 е равна на 3 капсули етилов естер. Имайте го предвид при избора на продукт!

Ползи от рибеното масло:

 1. По-добра памет, когниция, оросяване на мозъка
 2. Подобрява зрението
 3. Регулира имунитета и участва във противовъзпалителните реакции
 4. Ефективно разрежда кръвта – по-добра устойчивост към студ, аналогично на някои синтетични медикаменти(особено внимание при паралелен прием)
 5. Подобрява микроциркулацията и работата на сърцето
 6. Повишава чувствителността към инсулина, благоприятства загубата на телесна маса
 7. Действа положително на опорно-двигателната система – по-здрави мускули и по-„смазани“ стави
 8. Благоприятства кожната еластичност, нейната пропускливост и секреция

Както вече посочихме, рибеното масло може да се набави чрез прием на добавки, но най-естественият начин безспорно е при консумиране на риба. Рибите, които са особено богати на полезните масла, известни като omega 3 мастни киселини, включват скумрия, херинга, риба тон и сьомга. Две от най-важните омега 3 мастни киселини, съдържащи се в рибеното масло, са ейкозапентаеновата киселина (EPA) и докозахексаеновата киселина (DHA).

Хранителните добавки обикновено предлагат рибено масло на капсули, с цел улесняване и удобство на приема.

Не е безспорно доказано колко омега-3 мастни киселини трябва да приемате всеки ден. За здрави възрастни се препоръчват минимум 250-500 mg комбинация от DHA и EPA, но често се препоръчват и по-големи количества за определени здравословни състояния. Хора с коронарна артериална болест трябва да приемат поне 1000 mg на ден, а такива с високи нива на триглицеридите могат да приемат от 2000-4000 mg на ден.

Защо е полезно рибеното масло?

Голяма част от ползата от рибено масло за възрастни идва от съдържащите се в него омега 3 мастни киселини. Интересното е, че тялото не произвежда много от собствените си омега 3 мастни киселини. Също така тялото не може да произвежда омега 3 мастни киселини от омега-6 мастни киселини, които са често срещани в западната диета.

Приемът на капсули omega 3 рибено масло допринася за намаляване на болката и подуването. Това може да обясни защо този суплемент е ефективен при псориазис и сухота в очите. Тези мастни киселини също така предотвратяват ускореното съсирване на кръвта, което го прави полезно при някои сърдечни-съдови заболявания.

Употреба и ефективност на омега 3 рибено масло

Доказано е, че рибеното масло е ефективно при високи нива на мазнини, наречени триглицериди, в кръвта (хипертриглицеридемия). Повечето изследвания показват, че може да намали нивата на триглицеридите с 20% до 50%. Ефектите от рибеното масло са по-големи при хора с по-високи нива на триглицеридите.

Също така, приемането на по-големи количества капсули рибено масло води съответно до по-голямо намаляване на нивата на триглицеридите.

Смята се, че рибеното масло е ефикасно и при т.нар. ангиопластика – процедура за отваряне на запушен или стеснен кръвоносен съд. Изследванията показват, че намалява скоростта на повторно запушване на кръвоносните съдове с до 45%, когато се дава най-малко 3 седмици преди ангиопластика и продължава един месец след това.

Менструални спазми (дисменорея). Изследванията показват, че приемането на рибено масло, самостоятелно или с витамин В12, или витамин Е, може да подобри болезнените менструации и да намали нуждата от лекарства за болка при жени с менструални спазми.

Сърдечна недостатъчност. По-високият прием на рибено масло от храни е свързан с намален риск от сърдечна недостатъчност. Препоръчва се ядене на 1-2 порции непържена риба на седмица, като изследванията показват, че добавките с рибено масло могат да намалят неблагоприятните ефекти при хора, които вече имат сърдечна недостатъчност.

Високо кръвно налягане. Рибеното масло леко понижава кръвното налягане при хора с умерено до много високо кръвно налягане. Някои добавки също могат да намалят кръвното налягане при хора с леко високо кръвно налягане, но резултатите са непостоянни. Според изследванията обаче, маслото не намалява кръвното налягане при хора с неконтролирано кръвно налягане, които вече приемат лекарства за понижаване на кръвното.

Странични ефекти

Приемът на Омега 3 е безспорно безопасен за повечето хора, когато се приема през устата в ниски дози (3 грама или по-малко на ден). Има някои опасения за безопасността, когато се приема във високи дози. Приемането на повече от 3 грама на ден може да предотврати съсирването на кръвта и може да увеличи шанса за кървене.

Високите дози също могат да намалят активността на имунната система, намалявайки способността на организма да се бори с инфекциите. Това е важно за хората, които приемат лекарства за намаляване на активността на имунната си система (например пациенти с трансплантация на органи) и възрастните хора.

Приемайте високи дози само под лекарско наблюдение.

Дори най-доброто рибено масло на пазара може да причини нежелани реакции, включително оригване, лош дъх, киселини, гадене, разхлабени изпражнения, обрив и кървене от носа. При такива добре е да помислите относно функцията на стомаха – секреция на солна киселина и ензими.

Как да изберете най-доброто рибено масло?

Форма:

Рибеното масло обикновено съдържа два вида омега-3 мастни киселини: DHA и EPA. Като добавка, тези омега-3 се предлагат като триглицериди или рафинирани в етилови естери, което позволява на химиците да регулират специфичните концентрации на DHA и EPA.

Някои изследвания показват, че триацилглицеридите (друго име на триглицеридите) се усвояват по-добре от техните по-обработени етилестерни аналози. За да си осигурите най-абсорбиращите се омега-3, потърсете термините FFA (свободни мастни киселини), TG (триглицериди) или rTG (реестерифицирани триглицериди) на етикета на продукта.

Качество:

За да сте сигурни, че получавате висококачествени омега-3 мастни киселини без никакви вредни замърсители или химикали като живак, изберете чиста, устойчива, тествана от трети страни добавка с рибено масло, която може да закупите от Maxhealth на достъпна цена.

Може да потърсите глобалната организация за EPA и DHA Omega-3 (GOED), международните стандарти за рибено масло (IFOS) – сертификати като Marine Stewardship Council, Friend of the Sea, GOED и IFOS гарантират, че продуктите отговарят на високите стандарти за чистота, потентност и свежест.

Допълнителни съставки:

Някои продукти съдържат допълнителни мастноразтворими хранителни вещества като витамин А и витамин D, които работят с омега-3 мазнини за укрепване на здравето. Когато избирате добавка с рибено масло, освен предлаганите цени, вземете предвид всички съставки на етикета и ги обсъдете с вашия лекар или здравен консултант.

Често задавани въпроси

Колко да приемам всеки ден?

Въпреки че няма конкретни препоръки за дозиране на рибено масло, има препоръки за общия прием на омега-3 мастни киселини. Настоящите насоки препоръчват дневен прием от 250 до 500 милиграма омега-3 от DHA и EPA – двете основни омега-3 мастни киселини, намиращи се в рибеното масло – и 1100 милиграма или 1600 милиграма общ дневен прием на омега-3, за жени и мъже, съответно.

Повечето добавки с рибено масло доставят около 300 милиграма комбинирани DHA и EPA на 1000 милиграма – не забравяйте да проверите етикета на добавката, която сте избрали за себе си.

Какво всъщност прави рибеното масло толкова важно?

Рибеното масло е отличен източник на полиненаситени омега-3 мастни киселини. Този тип мазнини се считат за основно хранително вещество – тъй като телата ни почти не ги произвеждат, трябва да си ги набавяме чрез хранене.

Омега 3 са изключително важни за растежа и развитието на мозъка. Те също така се усвояват по-лесно от организма, за разлика от алфа-линоленова киселина (ALA), която се среща най-вече в растителни източници и оксидира лесно.

Нашето рибено масло е на изгодна цена и може да има сърдечно-защитни ефекти, тъй като може да повиши “добрия” HDL холестерол, да понижи триглицеридите и да намали кръвното налягане. Освен това може да помогне за загуба на тегло, с хронични възпаления, намаляване на тревожността. Вкратце, представлява едно изключително допълнение към вашия режим.

5 отзива за Рибено масло Омега 3

 1. Петра

  Започнах прием на вит. D и рибено масло, а от известно време – MSM и вит. С. Продуктите са уникални, много съм доволна!

 2. Даниела С.

  Преборих менструалните болки с контролиран прием на рибено масло само за няколко месеца. Нужно е търпение и постоянство, но резултатите са налице!

 3. Симона

  много качествено рибено масло, цената е супер конкурентна и ми направи много добро впечатление, че ми се обадиха за нещо като консултация – защо съм решила да го приемам, имам ли някакви оплаквания

 4. Иван

  Рибеното масло е перфектно с него намалих много холестерола . Приемам го от 3 години и ще продължавам да го пия 🙂

 5. Клементина

  Аз и дъщеря ми приемаме рибеното Ви масло от почти година и съм впечатлена от качеството на продукта. Докторът ни предостави подробна информация за произхода и съм много доволна от обслужването.

Добавяне на отзив

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

MaxHealth since 2010 - Powered by Nature