Екстракт от семената на магарешки бодил

40.00лв.

Milk Thistle 100gr.(80% Silymarin) Магарешки бодил или бял трън, е растение с уникални по рода си свойства. Това което го отличава от останалите е съдържанието на биофлавоноида силимарин…

Силимаринът намира широко приложение в лечението и превенцията на чернодробни заболявания като: хепатит, цироза, жълтеница, стеатоза, махмурлук, интоксикации. Значително ускорява чернодробната детоксикация и регенерация, подобрявайки метаболизма на медикаменти, алкохол, естрогени, никотин, тежки метали и други. Това го прави идеален за спортисти, пушачи, хора употребяващи алкохол, работещи в замърсена среда или преди ПМС.

Ако искате да се чувствате и изглеждате по-добре, нашият екстракт от семената на магарешки бодил представлява перфектния тоник за Вашето тяло.

Прием: 500-1000мг. 1-3 дневно в продължние на 4 седмици, след което се прави почивка или по препоръка на Вашия лекуващ лекар.

В повечето случаи Магарешкия бодил е напълно безопасен, но не са изключени алергични реакции при хора с алергия към сложноцветни растения, маргаритки, хризантеми, обикновен трън, киви и др. Рядко се появяват стомашно-чревни раздразнения, обриви, главоболие, кихане.При успореден прием на медикаменти задължително уведомете лекуващия Ви лекар, поради свойствата на екстракта да намали/удължи техния полуживот!

Активните съставки на магарешкия трън

Eдна от активните съставки на магарешкия трън е силимаринът, който се извлича от семената* на растението. Силимаринът е флавоноид, за който се смята, че има антиоксидантни свойства. Хората използват главно добавката за лечение на чернодробни заболявания. Силимаринът намира широко приложение в лечението и превенцията на състояния като: хепатит, цироза, жълтеница, стеатоза, махмурлук, интоксикации.

Значително ускорява чернодробната детоксикация и регенерация, подобрявайки метаболизма на медикаменти, алкохол, естрогени, никотин, тежки метали и други. Това го прави идеален за спортисти, пушачи, хора употребяващи алкохол, работещи в замърсена среда или преди ПМС.

Освен това може да бъде подходящата терапия и при:

Диабет – може да понижи кръвната захар при хора, които имат диабет тип 2.

Лошо храносмилане (диспепсия). Екстрактът, в комбинация с MaxHealthWater повлиява положително причинителите на лошо храносмилане.

Ако искате да се чувствате и изглеждате по-добре, нашият екстракт от семената на магарешки бодил представлява перфектния тоник за Вашето тяло.

Прием: 500-1000мг. 1-3 дневно в продължние на 4 седмици, след което се преустановява приема или по препоръка на Вашия лекуващ лекар.

*Широко разпространено е мнението, че екстрактът от магарешки трън притежава и естрогенни свойства. Причина за тези ефекти е използването на цвета и стеблото на растението за направата на екстракт, откъдето и значително по-ниската цена. Нашият продукт е направен от 100% семена на магарешки трън, с минимална естрогенна активност! Имайте го предвид при избора на продукт.

В повечето случаи Магарешкия бодил е напълно безопасен, но не са изключени алергични реакции при хора с алергия към сложноцветни растения, маргаритки, хризантеми, обикновен трън, невен, киви и др. Рядко се появяват стомашно-чревни раздразнения, обриви, главоболие, кихане.При успореден прием на медикаменти задължително уведомете лекуващия Ви лекар, поради свойствата на екстракта да намали/удължи техния полуживот!

Възможните взаимодействия включват:

Субстрати за цитохром P450 2C9 (CYP2C9). Приемът на бял трън може да повлияе на този ензим и лекарствата, които той преработва, като диазепам (Valium), варфарин (Coumadin, Jantoven) и други.

Лекарства за диабет. Екстрактът може да понижи кръвната захар при хора, които имат диабет тип 2. Приемането на бял трън с лекарства за диабет може да предизвика адитивни ефекти. Следете внимателно нивата на кръвната си захар.

Метронидазол (Flagyl). Може да намали ефективността на този антибиотик. Избягвайте да използвате заедно бял трън и метронидазол.

Симепревир (Olysio). Приемането на бял трън с това лекарство за хепатит С може да увеличи концентрациите на лекарството в кръвната Ви плазма. Избягвайте да използвате магарешки бодил и симепревир заедно.

Sirolimus (Rapamune). Приемането на бял трън с този имуносупресор може да промени начина, по който тялото ви обработва лекарството.

 

Този продукт е хранителна добавка и не е заместител на разнообразното хранене!

Посетете нашата Facebook страница за още интересни продукти.

Отзиви

Все още няма отзиви.

Напишете първия отзив за „Екстракт от семената на магарешки бодил“

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

MaxHealth since 2010 - Powered by Nature