Тъмната страна на синята светлина

страна на синята светлина

Значението на инфра-червената светлина върху здравето и страничните ефекти от LED-осветленията, вече са познати на света и фотобиологията.
Защо никой не предприема действия?

LED-светлината е една от най-разрушителните неестествени електромагнитни вълни. От друга страна инфра-червената светлина не може да се усети като топлина, нито да се види, но има огромно въздействие върху организма. Всички сте чували за скандинавските инфра-ред сауни.
Точно този спектър от светлината липсва в енергоспестяващите LED и флуоресцентни лампи.
Освен ускорената дегенерация на макулата(„перде“), синята светлина от диоди повишава нивата на кръвната глюкоза, респективно генерацията на свободни радикали, без това да има отношение с храненето. Прави кръвномозъчната бариера по-пропусклива, не само за глюкоза, но и за токсини. Високата глюкоза от своя страна, води до така наречения Warburg-метаболизъм(ферментация->псевдохипоксия), който се среща при раковите заболявания.

Има хиляди начини да внесете промени вкъщи – нисковатови крушки с жичка или неароматизирани свещи. Избягвайте вечерно време ползването на компютър/смартфон или гледането на телевизия. Когато е наложащо може да тествате приложението f.lux, което променя спектъра на екрана спрямо положението на Слънцето. Програмата ИРИС е на подобен принцип и е разработена от българин.
За тези от вас, които им се налага да стоят навън, единствения вариант са очилата с филтър за синя светлина. Освен, че помагат значително при шофиране, с тях няма да нарушите естествените пулсации на мелатонин/кортизол и ще имате по-качествен(истински) сън.

Все още ли мислите, че всичко е само до храна и тренировки?

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

MaxHealth since 2010 - Powered by Nature