Няколко думи за пълноценното хранене и хранителните добавки…

думи за пълноценното хранене

Както всяка иновация, в началото хранителните добавки са били достояние само за космонавти и военни, в последствие навлизат в спорта, малко по-малко в медицината и накрая стават толкова достъпни, че всеки един от нас в даден момент от живота си еднократно или системно е приемал различни хранителни добавки под различна форма.

По-голямата част от разходите за здравеопазване у нас, а и в много страни в Европа, се харчат за предотвратими заболявания, докато едва 1-2% се инвестират в програми за превенция.
Основата на превенцията лежи на начина, по-който се храним примерно, да не говорим, че ние, българите сме нация с една от най-лошите култури на хранене. Това още повече налага да направим необходимите промени.

Фундамент на добрия хранителен режим трябва да са натуралните-нерафинирани храни, от проверени източници, но в някои случаи, от огромно значение е набавянето на основни хранителни добавки.

А защо хранителни добавки?
Много хора споделят мнението, че с тях човек може да си набави дневната нужда витамини, минерали, аминокиселини, мастни киселини, други мислят, че те са „излишна химия“

Всъщност,

хранителните добавки най-общо представляват „храна“ в концентриран/пречистен вид, чрез която е възможно прилагането на терапевтични дози с натрупващ ефект и превантивен характер. Освен това по този начин не се приемат:

  • екстра калории
  • замърсители
  • консерванти
  • хормони,  които все повече се срещат в съвременното производство на храни.

Също така в много случаи е в пъти по-практично и рентабилно, отколкото самия източник.
В световен мащаб търсенето на хранителни добавки расте ежегодно – нашето съвремие налага все повече този тип хранене. Те са компонент на всеки един режим, било то профилактичен, оздравителен или спортен.

Не случайно стартовата МaxHealth селекция от хранителни добавки са подбрани по първостепенна важност за здравето, тъй е трудно да си ги набавим само от ежедневния хранителен прием…

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

MaxHealth since 2010 - Powered by Nature